29. mars 2011

Fotografering

I denne oppgaven skulle vi utarbeide en serie på tre fotografier med utgangspunk i temaet bevegelse.


Jeg ville fokusere på én gjenstand i forskjellige bevegelser/situasjoner/settinger. Grunnen til at det ble et trappetroll er fordi det er en gjenstand som fort får mye bevegelse. Ved en liten berøring/bevegelse av et menneske, blir bevegelsen stor av trappetrollet. I tillegg er dette en barneleke, og barn har (nesten) alltid mye bevegelse og liv.

Min bildeserie ble slik:





Bildet til venstre viser trappetrollet på vei nedover for å samles. Bildet er tatt med en lukkertid på 1/160. ISO-verdien er ikke stilt på fordi sollyset fra vinduet ga et naturlig lys. Blenderåpningn har jeg heller ikke stilt på.

Bildet i midten viser trappetrollets egentlige bevegelse - på vei ned en trapp. Trappa lå i en mørk liten gang og det ble derfor nødvendig å stille ISO-verdien for å slippe mere lys inn, her er den på 400. Lukkertid er den samme som forrige bilde, 1/160. Blenderåpningen er heller ikke stilt denne gangen.

Bildet til høyre viser trappetrollet i en hvilende posisjon. Jeg dyttet borti den slik at den fikk en frem og tilbake bevegelse. Lukkertiden er her også 1/160. Verken ISO-verdi eller blenderåpning er stilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar